اصیل طب (طب ایرانی اسلامی)

معرفی طب اسلامی،مزاج شناسی،گیاهان دارویی،حجامت،فصد،زالو،زنبور درمانی،ماساژ درمانی،تغذیه درمانی،طب سوزنی و ...

اصیل طب (طب ایرانی اسلامی)

معرفی طب اسلامی،مزاج شناسی،گیاهان دارویی،حجامت،فصد،زالو،زنبور درمانی،ماساژ درمانی،تغذیه درمانی،طب سوزنی و ...

مبانی تغذیه در طب سنتی و طب اسلامی-اصلاح تغذیه ضرورت زندگی امروز ( مقدمه )

توجه اساسی که در طب اصیل ایرانی نسبت به تغذیه و اصول درست غذاخوردن به چشم می خورد در هیچ یک از مکاتب طبی دنیا به چشم نمی خورد.

حکیمان ایران زمین معتقد بودند: << اگر طبیب درمان بیمار خود را از اصلاح غذای او آغاز نکند گویی بر کشتن وی جرأت یافته است>> و این جمله بسیار هشدار دهنده  و تمام کننده است.

رسول خدا (ص) فرمودند: (( معده خانه تمام دردها و بیماری هاست)). قرآن کریم می فرمایند: (( أُنظُر إلی طَعامِک )) که این » انظر » تفاسیر متعددی دارد. از جمله اینکه دقت در خوردن و آشامیدن که یک دستور مهم اسلامی و دینی است.

 

ادامه مطلب ...

دم نوش دارچین

دارچین: چند قلم آسیاب نشده

خواص:

طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواص نشاط آوری و رفع دلهره، شستشو دهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتها آور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبای قدیم، اثر مثبت دارچین بر اعصاب، تا 15 سال در بدن ماندگار است.

زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.


روش تهیه کلیک نمایید

دم نوش گیاهی کلیک نمایید

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

دم نوش به لیمو

به لیمو: 2 قاشق غذاخوری

خواص:

این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب و آسم بوده، تنظیم کننده قاعدگی در زنان ضمن تقویت معده و آثار ضد نفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.


روش تهیه کلیک نمایید

دم نوش گیاهی کلیک نمایید

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

دم نوش بابونه

بابونه: 1 قاشق غذاخوری

خواص:

طبیعت آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضد بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقوی آنها و شستشو دهنده بسیار قوی کلیه ها و تقویت کننده کلی سیستم عصبی است و علاوه بر آن، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست و اشتها آور است.


روش تهیه کلیک نمایید

دم نوش گیاهی کلیک نمایید

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

دم نوش بادرنجبویه - زیرفون

بادرنجبویه: 1 قاشق مربا خوری

زیرفون: 1 قاشق غذاخوری

خواص:

این چای طبیعت بسیار گرمی داشته، مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالا برنده قوی فشار خون است.

بادرنجبویه به تنهایی، مقوی مغز، ضد صدای گوش، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است.

این چای به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.


روش تهیه کلیک نمایید

دم نوش گیاهی کلیک نمایید

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

دم نوش به لیمو - زیرفون

به لیمو: 1 قاشق مربا خوری

زیرفون: 1 قاشق غذاخوری

خواص:

طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، رماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، طپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثر است. همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشو دهنده کلیه و مقوی معده است.

مصرف این چای به علت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

روش تهیه

تمام نوشیدنی هایی که گفته ایم به این صورت آماده می شوند:

ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری (که بهتر است چینی باشد) ریخته، روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم (کتری یا سماور) می گذاریم تا در مدت 30 دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس از آن، چای را صاف نموده، مصرف می کنیم.

این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چندروز قابل مصرف می باشندبدیهی است برخلاف چای سیاه، هرقدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن مطلوب تر خواهد بود.

در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدت 15 تا 20 دقیقه روی شعله کم بجوشد.

ترجیحا این چای را با عسل، خرما یا توت میل نمایید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیمو ترش تازه میل کرد.

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی

دمنوش گیاهی

نوشیدنی هایی که معرفی می شوند، جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هرکس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجه به بیماری های یا نیازهای بدنی خویش از این نوشیدنی ها بهره ببرد.

در گیاهان دارویی فواید فراوانی وجود دارد که با مدیریت صحیح در مصرف آنها می توان شیوه اعتدال را پیمود اما این نکته را هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع دمنوش به صورت مداوم باعث بروز عوارض می شود. بطور مثال چای، به طور مداوم باعث خشکی روده و معده و خشکی سر و سرد شدن مغز، بیماری کبدی، گرفتگی عضلات، کمبود آهن می شود و یا مصرف گل گاو زبان بطور مداوم باعث تپش قلب، کم سویی چشم و رسوب اسید می شود. از اینرو توصیه می شود در طول هفته عرقیجات و دمنوش های متنوعی را که برای شما مفید است استفاده کنید تا دچار عوارض جانبی نشوید.

روش تهیه دمنوش‌های گیاهی(کلیک کنید)

مرجع طب سنتی ایرانی اسلامی